Welkom bij JCI Utrecht!

Wie zijn wij?

JCI Utrecht is een club ondernemende mensen tot 40 jaar die woonachtig of werkzaam zijn in (de omgeving van) Utrecht. JCI Utrecht is opgericht op 8 februari 1962, destijds onder de naam Junior Kamer Utrecht. Gemiddeld hebben wij zo’n 35 leden en ongeveer 5 kennismakers of aspirant-leden.

Wij vergaderen elke derde donderdag van de maand in Utrecht. Tijdens de vergaderingen bespreken wij onze actuele projecten, vinden er presentaties plaats door leden of gastsprekers over verschillende onderwerpen en kletsen wij bij onder het genot van een hapje en drankje! Als lid van JCI Utrecht zijn er verschillende mogelijkheden om je netwerk te verbreden en verdiepen, je persoonlijk te ontwikkelen en iets terug te doen voor de maatschappij.

Zakelijk netwerk

Binnen JCI Utrecht streven wij naar diversiteit onder onze leden. Dit betekent dat we mensen zoeken met verschillende achtergronden. De diversiteit zorgt voor een interessant netwerk waarin we veel van elkaar leren. Naast het lokale netwerk hebben onze leden ook toegang tot het Nederlandse en wereldwijde JCI-netwerk. Via verschillende nationale en internationale activiteiten ontmoeten de leden elkaar en ontstaan er banden die ook zakelijk goed van pas kunnen komen.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen het JCI lidmaatschap. Dit gebeurt binnen de Kamer door de verschillende projecten die georganiseerd worden waarbij leden van elkaar leren. We hanteren ook het “one-year-to-lead” uitgangspunt wat betekent dat je een bepaalde rol binnen project of het bestuur maximaal één jaar vervult. JCI-leden kunnen daarnaast veel trainingen volgen. Deze variëren van informele workshops door andere kamergenoten en diverse nationale trainingen tot het landelijke en Europese persoonlijk leiderschapsweekend, respectievelijk de Dutch Academy en European Academy.

Maatschappelijk betrokken

De projecten die JCI Utrecht organiseert zijn er vaak op gericht om lokaal het verschil te maken. Dit kunnen zowel grote als kleine initiatieven zijn. JCI-leden kiezen zelf wat voor projecten zij graag willen neerzetten. Dit kan bijvoorbeeld ontstaat vanuit een actuele behoefte in de maatschappij, interesse in een bepaald onderwerp of affiniteit met een bepaalde doelgroep. Een opsomming van onze actuele projecten en een aantal projecten die wij in het verleden hebben gerealiseerd, vind je onder “Activiteiten”.