Wat is JCI?

Simple logo template

JCI (Junior Chamber International) is een internationale non-profit netwerkorganisatie voor jonge, ondernemende mensen tot 40 jaar. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

JCI-leden organiseren projecten die vaak een duurzame en positieve verandering teweegbrengen in de samenleving. JCI brengt in deze projecten alle sectoren van de maatschappij samen, o.a. door partnerships aan te gaan. Door op lokaal niveau duurzame oplossingen te bieden en problemen bij de wortel aan te pakken, onderscheiden we ons van soortgelijke organisaties die zich vooral richten op fundraising.

JCI Nederland heeft een filmpje gemaakt waarin in slechts 2 minuten helder wordt uitgelegd wat JCI is:

Wereldwijd telt JCI ongeveer 170.000 leden verspreid over circa 116 landen. In Nederland zijn er circa 2.000 leden die zijn verenigd in lokale “Kamers”.

Voor meer informatie over JCI in Nederland
Voor meer informatie over JCI wereldwijd


Is JCI hetzelfde als Junior Kamer?

Sommige mensen zijn wellicht beter bekend met onze voormalige namen Junior Kamer of Junior Chamber International. De leden worden soms nog aangeduid als Jaycees, en in enkele landen worden de dames nog Jaycettes genoemd.

Tegenwoordig gebruiken we zelf de afkorting JCI en onze leden noemen we JCI-leden.