De trainingen en lezingen die we vanuit JCI Utrecht organiseren zijn ook voor externen toegankelijk dus houdt deze pagina in de gaten! In 2019 komen er weer nieuwe evenementen aan!

In het laatste kwartaal van 2018 hebben we de volgende evenementen georganiseerd:

Lezing: waarom millennials blijven of vertrekken bij uw bedrijf

Deze lezing ging over waarom Millennial blijven of weggaan bij uw bedrijf of vereniging. Hoe kunt u deze generatie behouden?

Deze exclusieve lezing (inclusief borrel) werd gegeven door Sicco Maathuis, innovatie manager bij Capgemini en Trendwatcher. Als lid van JCI Utrecht gaf hij voor gereduceerd tarief deze lezing voor iedereen die Millennial wil werven en behouden.

Het goede nieuws is dat Millennials bij voorkeur bij hetzelfde bedrijf / vereniging blijven, als ze de juiste omgeving en kansen krijgen. Deze lezing laat je inzien wat er voor nodig is om de retentiegraad te verbeteren.

Meer dan 60% van de Millennials verlaat het bedrijf in minder dan drie jaar. Dit is groter dan bij elke andere generatie. Daarnaast zijn er nu meer millennials dan babyboomers in het personeelsbestand. 60% staat open voor een andere baan en 36% zal binnen het komende jaar op zoek gaan naar een nieuwe baan. Er is geen twijfel dat ze hun eigen stijl, houding en overtuigingen hebben. Helaas hebben de meeste bedrijven geen gerichte strategie om deze belangrijke werknemers te behouden.

De millenniumgeneratie is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Ze zijn getalenteerd, innovatief, ondernemend en creatief. Ze zijn ook zeer mobiel en gevoelig voor jobhoppen. Het behoud van toptalent is een essentiële vereiste voor het bedrijfsleven en oude strategieën zijn niet langer effectief.

Netwerkborrel in een klassiek jasje te Utrecht

Meastro Jules is een dirigent die met het Orkest voor de pauze een symfonie uitlegt. Denk aan de symboliek van bepaalde melodieën, verstopte verwijzingen naar een minnares, een instrument omdat de keizer dat zo leuk vindt. Voor de pauze is het bijna een soort cabaret. Na de pauze speelt het orkest het volledige stuk, waarbij je (hopelijk) de verwijzingen herkent.
Natuurlijk combineren we dit met een borrel!

Bekijk hier de trailer