Je bent hier:

Proces kennismaker tot lid

Proces kennismaker tot lid

Periode 1- 2 weken: interesse?

Je stuurt een mailtje naar leden@jci-utrecht.nl en maakt je interesse voor het lidmaatschap van JCI Utrecht kenbaar. Een lid van de ledencommissie neemt contact met jou om kennis te maken! We plannen een 1e kennismaking met 2 leden. Je krijgt dan alle ruimte om vragen te stellen en vertellen wij alles over JCI. En natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jou!

De eerste 3 mnden: kennismaken

Na je eerste kennismaking wordt jouw Cv en motivatie met de kamer gedeeld. Zonder mogelijk bezwaar word je op de volgende Kamervergadering geïntroduceerd als Kennismaker. In deze periode kun je 'snuffelen' en laat je aan de ledencommissie weten of je graag Aspirant wilt worden. In deze periode koppelen we je ook aan een buddy (een lid), die jou tot je officieel lid bent bij staat.

De volgende 4-9 mnden: aspirant

In deze periode voer je samen met andere Aspiranten (groepje van 2 tot 5 personen) een Installatie-project uit. Deze periode is waardevol omdat je vaak een hechte band opbouwt met jouw groepje en je leert de kamerleden beter kennen. Je "installeert" je als het ware. Het zijn projecten waar zowel de Kamer als de Aspiranten iets van leren.

Na 4-12 mnden: pinnen tot lid

Soms lukt het aspiranten om in maand 4 al een installatie-project neer te zetten. De maand daarna, in maand 5 word je dan al lid. In dit geval is het voor jou op de ALV feest. Na jouw succesvol uitgevoerde installatie-project wordt jou het lidmaatschap toegekend. Je wordt "geïnstalleerd" door jou te 'pinnen' met een officiële JCI-pin. Vanaf deze datum heb je ook officieel stemrecht in alle kamervergaderingen die vanaf dan volgen.

Kosten

Jaarlijks betaal je contributie, de hoogte hiervan wordt begin van elk jaar vastgesteld. Dit jaar is dat €404 voor 12 mnden. Indien je besluit Aspirant te worden, wordt de contributie van de periode van kennismaken met terugwerkende kracht in rekening gebracht tot en met december dat jaar. Indien je niet besluit Aspirant te worden, is de periode waarin je kennismaakt uiteraard geheel kosteloos.

Planning

Interesse kenbaar maken is in de eerste 2-4 weken. Dan plannen we een meet-up met 2 leden. Na de kennismaking onder het genot van een koffie of drankje volgt er een periode van kennismaken van 3 mnden. Tussen de 4 en 12 mnden heb je de tijd om een installatie-project te organiseren. Dit gehele proces bedoeling duurt maximaal 12 mnden.