Je bent hier:

Richtlijnen Buddy systeem​

Richtlijnen buddysysteem

Na de kennismaking onder het genot van een koffie of drankje volgt er een periode van kennismaken van 3 mnden. Wanneer je je besluit Aspirantlid te worden, heb je in mnden daarna die volgen tussen de 4 en 12 mnden de tijd om een installatie-project te organiseren. Het gehele proces van kennismaken tot lid worden, duurt maximaal 12 mnden.

Vanaf het moment dat jij besluit voor 3 mnden kennismaker te worden, koppelen we je ook aan een buddy (een lid), die jou tot je officieel lid bent bijstaat. Samen zorgen jullie ervoor dat jij je helemaal goed installeert in onze kamer en iedereen leert kennen.

Ook voor de buddy zijn er richtlijnen die jullie beiden helpen om jou succesvol te installeren binnen de Kamer. 

Jouw rol als buddy:

  • Het eerste aanspreekpunt van de aspirant zijn
  • Aspirant informeren en enthousiasmeren over JCI
  • Maak tijd vrij om met je aspirant af te spreken (in het begin zeker 1 keer per maand)
  • Ondersteunen om de aspiranten periode zo aangenaam mogelijk te maken
  • Je bent het visitekaartje van JCI, zorg dat je de rol als buddy serieus neemt

Match aspirant met buddy

  • Wie buddy wilt worden, meldt zich aan bij de ledencie.
  • Enthousiasme en voldoende tijd zijn voorwaarden om buddy te worden
  • Ledencommissie maakt een match tussen aspirant en buddy
  • Ledencie checkt status en voortgang en verzorgt alternatieve match indien het niet naar wens verloopt
  • Je bent buddy voor de gehele kennismaking- en aspiranten periode!

Tijdslijn van een aspirant

Interesse kenbaar maken is in de eerste 2-4 weken. Dan plannen we een meet-up met 2 leden. Na de kennismaking onder het genot van een koffie of drankje volgt er een periode van kennismaken van 3 mnden. Tussen de 4 en 12 mnden heb je de tijd om een installatie-project te organiseren. Dit gehele proces bedoeling duurt maximaal 12 mnden.

Waarover kun je praten?

Wij zijn JCI (Junior Chamber International) Nederland, een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer 2000 leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI kent vier pijlers: internationaal, community, persoonlijke ontwikkeling (training & development), business. Overkoepelend is de “fun”-factor die in elke pijler vertegenwoordigd is, maar waarvoor ook specifieke activiteiten georganiseerd worden. We streven ernaar dat de interesse en de activiteiten van de leden gelijkmatig verdeeld zijn over deze vier pijlers.

Internationaal
JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden via Europese Conferenties en Wereldcongressen of door het vervullen van internationale functies.

Community
Ben je maatschappelijk betrokken en wil je meehelpen om de wereld te verbeteren? Ben je geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Word lid van een lokale organisatie bij jouw in de buurt en verbeter de wereld met lokale, nationale en internationale projecten. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door de handen uit de mouwen te steken.

Training & Development
Wil je jezelf ontwikkelen in nieuwe vaardigheden, zoals leiderschap, coachen of bijvoorbeeld teambuilding? Word dan lid van JCI. Het is niet meer nodig om dure bedrijfstrainingen te volgen, JCI beschikt over goede trainers binnen de eigen organisatie die je de gelegenheid bieden om voor weinig geld veel te leren. Misschien wil je liever zelf trainer worden? Ook die mogelijkheid krijg je binnen JCI.

Business
Ben je geïnteresseerd in mogelijkheden op zakelijk gebied. JCI organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in een keer een netwerk van circa 2000 leden bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven.